HUWELIJK

Het huwelijk is meer dan een samenlevingscontract, het is een levenskeuze in liefde voor elkaar. Als gelovigen mogen we daaraan toevoegen: het is een ‘sacrament’, een teken van Gods genade. Je zou kunnen zeggen: het Kerkelijk Huwelijk is niet alleen een verbond met elkaar, het is ook een verbond met God. Jullie vragen Gods zegen over jullie huwelijk en Hij wil er graag bij zijn en dat doet Hij in deze Sacramentele viering maar ook door mensen van de Kerk, die Hem zoeken en die jullie willen helpen om dat grote geluk, werkelijk tot een levenslang geluk te doen uitgroeien.

Waarom Huwelijksvoorbereiding?

Als je wilt trouwen, is dat geen ééndagsbeslissing. Het gaat om een ingrijpende en weloverwogen keuze waar heel veel levensgeluk van afhangt. Het gaat om liefde en leven, om geluk en toekomst. Als je ervoor kiest om met iemand verder te gaan door het leven… dan hangt daar eigenlijk alles van af. Een huwelijk is zo iets groots, dat je het eigenlijk nergens mee kunt vergelijken. Niet met een huis. Niet met een baan. Het is een levenskeuze.

Daarom is een goede voorbereiding belangrijk. Omdat jullie huwelijk te belangrijk is om snel even te regelen. Omdat het trouwen voor de kerk niet zomaar is “omdat het erbij hoort”.

Daarom willen wij vanuit de Norbertijnenparochie Heikant-Quirijnstok met jullie, de a.s. bruids­paren, stil­staan bij deze belangrijke stap in jullie leven. We willen jullie je laten bezinnen op de beteke­nis van jullie relatie voor elkanders levensgeluk en we willen jullie enig zicht geven op de betekenis van jullie huwelijk voor de geloofsgemeenschap en de plaats die jullie kunnen innemen in die geloofs­gemeenschap.

De bijeenkomsten

Wij willen deze gesprekken op drie avonden houden. Gewoon op een gezellige en informele wijze met andere bruidsparen onder begeleiding van een “gastechtpaar”. De eerste twee avonden wordt er gesproken over zaken als relaties en trouwen in de kerk waarbij, zo leert de praktijk, ook andere interessante onderwerpen naar voren komen. Veel stellen die jullie zijn voorgegaan, kijken met plezier terug op deze bijeenkomsten. De derde avond is voor elk bruidspaar afzonderlijk en wordt begeleid door de pastor die voor zal gaan in de huwelijksviering. Hiervoor maken jullie zelf een afspraak met de betreffende pastor. De voorbereidingsavonden worden gehouden in het Ronde Tafelhuis, Wagnerplein 101 Tilburg of bij het gastechtpaar thuis.

Meer weten?

Norbertijnenparochie Heikant-Quirijnstok